Boost je workout en herstel met collageen

Collageensupplementen kunnen het lichaam talloze voordelen bieden die verder gaan dan de gezondheid van de huid. Het is de basisbouwsteen voor het hele lichaam en het meest voorkomende eiwit in ons lichaam dat onze botten, spieren, ligamenten en pezen vormt.

Dit maakt het een ideale keuze om sportprestaties en herstel te ondersteunen, of gewoon om ons langer actief te houden naarmate we ouder worden.

Sportprestaties

Collageenpoeder is rijk aan het aminozuur arginine, dat een vaatverwijdend middel is dat helpt om het uithoudingsvermogen te ondersteunen.

Arginine helpt samen met glycine de vorming van creatine in het lichaam te ondersteunen, wat een belangrijke verbinding is voor krachtsporters die aan intensieve training doen om spieren tijdens de training van brandstof te voorzien, de capaciteit te vergroten en vetvrije spiermassa te ondersteunen.

Collageensupplementen zijn de perfecte keuze voor sportprestaties.

Collageensupplementen kunnen helpen om bindweefsels te versterken en weefselherstel na een training te ondersteunen. Het helpt de elasticiteit in de pezen en ligamenten te ondersteunen, ondersteunt de spieren om efficiënter te herstellen na een training en helpt bij blessurepreventie.

Het is ook ontstekingsremmend, waardoor het een ideale keuze is voor herstel en bescherming van gewrichten en botten tijdens zware inspanning.

Inspanning met hoge intensiteit en uithoudingsvermogen kan schadelijk zijn voor de darmen. Collageensupplementen hebben een hoog glycinegehalte en een ontstekingsremmende werking, waardoor ze een goede keuze zijn om de darmen en het immuunsysteem te ondersteunen.

Collageenpoeder kan ook helpen bij het ondersteunen van sportprestaties en herstel door zijn voordelen voor het bevorderen van een diepe herstellende slaap die van vitaal belang is na een training zodat je spieren kunnen herstellen en weer goed kunnen opbouwen en ervoor zorgen dat je er weer klaar voor bent voor je volgende training.

Slijtage

Collageensupplementen zijn hulpvol tijdens en na een blessure omdat collageen wordt gebruikt om ons bindweefsel opnieuw op te bouwen en botten, kraakbeen en gewrichtsbanden helpt te herstellen van schade.

Collageensupplementen kunnen helpen bij pijnbeheersing, stijfheid en mobiliteit dankzij de ontstekingsremmende eigenschappen van de aminozuren, waaronder glycine en proline, die essentieel zijn voor de stabiliteit en regeneratie van kraakbeen (1).

Collageen neemt op natuurlijke wijze af als onderdeel van het verouderingsproces en dat is wanneer er problemen met gewrichten kunnen ontstaan.

Weefselbeschadiging door sportblessures of slijtage naarmate we ouder worden kan leiden tot meer chronische degeneratieve aandoeningen van de gewrichten en botten, en collageenpoeder kan helpen om ons actief te houden naarmate we ouder worden.

Onderzoek heeft aangetoond dat het toedienen van collageenpoeder na een krachttraining bijdraagt aan het vergroten van de spiermassa en spierkracht (2). Het kan helpen om de algehele gezondheid van de gewrichten op de lange termijn te ondersteunen door bescherming te bieden en te helpen herstellen van pijn en ontstekingen.

De grote hoeveelheid ontstekingsremmende aminozuren in Collageensupplementen is essentieel voor de vorming en het herstel van bindweefsel, gewrichtsoppervlakken en onze botmatrix, die voor bijna 90% uit Collageen bestaat.

Ons Pure Collageenpoeder en Marine Collageenpoeder zijn licht verteerbaar, rijk aan eiwitten, zonder vulstoffen, zoetstoffen of smaakstoffen. Ze zijn de perfecte brandstof voor spieropbouw na de training om je sportprestaties en herstel te optimaliseren.

Als je op zoek bent naar een beetje meer ondersteuning, bekijk dan onze Active mix die extra ontstekingsremmende kruiden en belangrijke gewrichtsondersteunende voedingsstoffen bevat om je te helpen langer actief te blijven.

U vindt ons volledige assortiment collageensupplementen hier

Verwijzingen
1: http://www.nrcresearchpress.com/doi/10.1139/apnm-2016-0390#.WxZpPakh3fY
2: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4594048/