Maak kennis met onze Bone Broth Sports Protein

Chocolate Bone Broth… misschien geen combinatie die je bij elkaar zou zetten, maar onze nieuwe bottenbouillon sport eiwitpoeders zijn er in die smaak en ook in Banana & Vanilla. Maak kennis met onze bottenbouillon sporteiwitten.

Wat is Bone Broth Sports Protein?

Bottenbouillon sporteiwitten zijn geen traditionele hartige bouillon, maar ontworpen om gebruikt te worden zoals je een eiwitpoeder zou gebruiken, voor herstel na het sporten, weefselondersteuning, of als je meer eiwitten in je dagelijkse voeding wilt krijgen.

Het biologische bottenbouillonpoeder werkt heel goed met de “zoetere” smaken (ze bevatten geen suiker) en is perfect om te mixen met (plantaardige) melk, toegevoegd aan smoothies, yoghurt of ontbijtgranen. 

Waarom zou je bottenbouillon gebruiken als sporteiwit? 

Om te beginnen zijn ze biologisch, dus je vermijdt nare dingen zoals GMO’s, pesticiden, antibiotica en hormonen. Het bevat ook geen suiker of zoetstoffen, de ingrediëntenlijst is super simpel:

Banaan & Vanille: Biologisch Runderbottenbouillonpoeder*, Biologisch Bananenpoeder*, Biologisch Kaneelpoeder*, Biologisch Vanillepoeder*

Chocolade: Biologisch runderbottenbouillonpoeder*, Biologisch rauw cacaopoeder*, Biologisch kaneelpoeder*, Biologisch vanillepoeder* 

(*Gecertificeerde biologische ingrediënten) 

Ze smaken ook nog eens geweldig. De markt voor proteïnepoeder is verzadigd met producten boordevol suiker of zoetstoffen en andere nare dingen, en het wordt steeds moeilijker om een product van hoge kwaliteit te vinden zonder alle toegevoegde extra’s.

Bottenbouillon kan zeer nuttig zijn na de training voor hydratatie en het vervangen van verloren elektrolyten, maar het is ook een geweldige bron van eiwitten voor herstel. Het Bone Broth sporteiwit bevat niet alle essentiële aminozuren, maar we zouden zeggen dat het hoger is in de aminozuren (glycine, proline etc.) die ontbreken in onze moderne voeding en dus technisch veel essentiëler zijn.

Het aminozuurprofiel is super ontstekingsremmend en dus geweldig om herstel en herstel te ondersteunen. Het is ook rijk aan glycine en arginine, die voorlopers zijn van creatine, wat belangrijk is voor spiermassa, kracht en prestaties tijdens intensieve trainingen. Waar bottenbouillon echter echt in uitblinkt op de eiwitmarkt, is dat het niet alleen geïsoleerd eiwit is, maar ook veel aanvullende voedingsstoffen bevat.

Rijk aan collageen

Bone Broth sporteiwit is ook rijk aan collageen (de bouwstenen voor ons bindweefsel) dat van vitaal belang is om alle structuren in ons lichaam te ondersteunen, vooral voor degenen die actief zijn om gewrichten, botten en meer te ondersteunen tegen slijtage. Het bevat ook organisch calcium, magnesium en andere mineralen die belangrijk zijn voor onze botten, spieren en meer, evenals aanvullende voedingsstoffen zoals glucosamine, hyaluronzuur en glutamine om onze gewrichten te ondersteunen, te beschermen tegen degeneratie en te helpen herstellen na een training.

Ter ondersteuning van de spijsvertering

Bottenbouillon is ook sterk gekoppeld aan de ondersteuning van onze spijsvertering en ons immuunsysteem, waarvan het grootste deel zich in de darmen bevindt. Degenen onder ons die erg actief zijn, kunnen last hebben van spijsverteringsproblemen, terugkerende infecties en een lage immuniteit. Bottenbouillon sporteiwit kan dus een geweldige manier zijn om de algehele training en het welzijn te ondersteunen als je je lichaam zwaar belast.

Kies voor Bone Broth Sports Protein

Onze Bone Broth sporteiwitten zijn er in 2 smaken, ze zijn biologisch gecertificeerd en vrij van additieven, kunstmatige smaakstoffen en zoetstoffen. Ze bevatten ruwweg 14g proteïne per portie (2 volle eetlepels) en bieden een equivalent van 2-1/2 koppen verse bottenbouillon per portie. Profiteer van de voordelen van dit oeroude voedsel en maak van dit oereiwit je nieuwe dagelijkse hoofdbestanddeel voor bindweefselondersteuning, sportherstel en algeheel welzijn. Vind hier het volledige assortiment van Planet Paleo, inclusief onze bottenbouillon sporteiwitten.