Wat is het verschil tussen Bone Broth en Collageen?

Als je onze nieuwe biologische bottenbouillon-collageen-eiwitpoeders nog niet hebt geprobeerd, vraag je je misschien af wat het verschil is tussen bottenbouillon en collageen. Laten we dus alle verwarring wegnemen en ontdekken welk product het beste is voor jouw behoeften…

Het voedsel van onze voorouders

Bottenbouillon is al duizenden jaren een hoofdbestanddeel van traditionele diëten over de hele wereld. Bottenbouillon is een mineraalrijke infusie die wordt gemaakt door dierlijke botten lang te laten sudderen zodat de eiwitten vrijkomen, soms gecombineerd met groenten, kruiden en specerijen.

Veel samenlevingen over de hele wereld consumeren nog steeds regelmatig bottenbouillon in hun dieet, en met de huidige interesse in zowel darmgezondheid als voorouderlijke voeding, is het weer steeds populairder geworden.

Collageen is het meest voorkomende eiwit in het menselijk lichaam en komt voor in de huid en in bindweefsels zoals gewrichten en pezen; het houdt botten en spieren bij elkaar en onderhoudt de darmwand.

Bottenbouillon levert collageeneiwit en bevat van nature de co-factoren die helpen het collageengehalte in het lichaam op peil te houden.

Hoe worden bottenbouillon en collageen gemaakt?

Hoewel bottenbouillon en collageen zeker overeenkomsten vertonen, worden ze heel anders gemaakt.

Ons pure collageen is afkomstig van biologische boerderijen in Zuid-Amerika, waar het vee op de weide wordt gehouden (rundercollageen). Hoewel de runderen biologisch worden gefokt, kan collageen nooit een biologisch product zijn vanwege het productieproces.

Om het collageen te verkrijgen worden de dierenhuiden geweekt in een alkalische oplossing om het collageen eruit te halen en vervolgens wordt een enzymatisch proces gebruikt om het collageen te hydrolyseren.

Onze bottenbouillon wordt gemaakt van biologisch grasgevoerd vee van de hoogste kwaliteit uit Scandinavië, langzaam gestoofd om alle krachtige oervoedingsstoffen vrij te maken, en gedroogd in een handige, makkelijk te gebruiken vorm.

Bottenbouillon wordt gemaakt door dierlijke botten langdurig in water te laten sudderen. Dit proces onttrekt voedingsstoffen aan de botten, zodat ze deel gaan uitmaken van een voedzame bouillon.

Voedingsstoffen

Puur Collageen bevat grote hoeveelheden gehydrolyseerd collageeneiwit, maar niet de andere voedingsstoffen die bottenbouillon bevat. Gehydrolyseerd collageen betekent dat het eiwit is afgebroken in kleinere, gemakkelijk verteerbare moleculen en is dus de beste vorm vanuit het oogpunt van absorptie.

Ons Pure Collageen bevat de hoogste hoeveelheid collageen per portie, dus als je alleen collageen wilt, kies dan voor deze.|

Bone broth bevat collageen (maar niet in gehydrolyseerde vorm) en nog veel meer, waaronder een volledige reeks aanvullende voedingsstoffen zoals hyaluronzuur en glucosamine, die ons bindweefsel ondersteunen, evenals mineralen zoals calcium en magnesium, die essentieel zijn voor de algehele gezondheid.

Deze voedingsstoffen worden geleverd in een organische wholefood vorm, wat betekent dat het een superieure absorptie en biologische beschikbaarheid biedt.

Wat zijn de voordelen van bottenbouillon en collageen?

Bottenbouillon is zeer rijk aan voedingsstoffen. Dierlijke botten zijn rijk aan mineralen zoals calcium, magnesium, kalium, fosfor en andere sporenelementen die nodig zijn voor de opbouw en versterking van onze botten. Het heeft ook een hoog collageengehalte dat helpt het bindweefsel te ondersteunen, evenals haar, huid, nagels, darmen en nog veel meer. Bottenbouillon heeft een rijke geschiedenis van gebruik voor immuniteit en als spijsverteringstonicum in traditionele culturen, die teruggaat tot 2500 jaar geleden. Vandaag de dag is het een van de meest aanbevolen voedingsmiddelen voor de ondersteuning van een gezonde spijsvertering.

Collageenpeptiden bevatten een breed aminozuurprofiel dat goed is voor huid, haar, nagels, botten, gewrichten en spijsvertering in een vorm die gemakkelijk te consumeren is en gemakkelijk door je lichaam kan worden gebruikt.

Hoe gebruik je bottenbouillon en collageen?

Puur Collageen is volledig smaak- en geurloos en past probleemloos in warme en koude dranken, smoothies en recepten. Het is zeer veelzijdig en gemakkelijk te gebruiken. Onze bottenbouillons zijn hartig met een hartige smaak die wordt versterkt door biologische kruiden; ze kunnen beter worden gedronken als thee of worden toegevoegd aan recepten als voedzame basis. Onze Sports Protein Bone Broths werken perfect met zuivelvrije melk of in smoothies.

Je kunt zowel collageen als bottenbouillon in je dieet opnemen voor de beste gezondheidsvoordelen. We zouden collageen aanraden als je op zoek bent naar de hoogste hoeveelheden collageen en een product dat super veelzijdig is. Gebruik onze bottenbouillons als je een extra dosis voeding nodig hebt, in de winter, als je je niet lekker voelt of als je een voedende basis wilt toevoegen aan recepten die je maakt.