Ons verhaal

Paleo in de moderne tijd

Planet Paleo is in 2016 opgericht door Ben Shouler, een natuurgeneeskundige met jarenlange ervaring in de natuurlijke gezondheidsindustrie. Ben’s diepgaande kennis op het gebied van voeding en kruidengeneeskunde loopt als rode draad door alles wat we ondernemen met Planet Paleo. Inmiddels is Planet Paleo uitgegroeid tot één van de grootste collageenmerken in Europa.

Bij Planet Paleo hebben we een passie voor de wetenschappelijke kant van voeding, maar we zijn óók gefascineerd door de holistische benadering van de traditionele geneeskunde. Planet Paleo is de perfecte combinatie van deze twee zienswijzen – het resultaat noemen we ook wel ‘de moderne Paleo Lifestyle’.

Primal Goddess collageen wint ‘Best Beauty Supplement’ in de Beauty Shortlist awards & ‘Best Health Supplement’ in 2018.

Pure Collagen wint voor de derde keer de Beauty Shortlist awards & Pure Collagen Keto Coffee wint een Janey Loves Platinum Award

Vegan Collagen Nutrient Factors wint ‘Best New Product’ op de Natural Health Trade Summit.

Onze hoogtepunten

2016
Planet Paleo werd in 2016 gelanceerd als reactie op het gebrek aan hoogwaardige collageen producten in het Verenigd Koninkrijk. Via mond-tot-mondreclame groeiden we snel.

2018
Onze focus op ethische inkoop, duurzaamheid en hoogwaardige grondstoffen trok een steeds grotere community van fans. Ook werd ons assortiment uitgebreid met nieuwe producten zoals onze super populaire Cacao Magic.

2020
We waren het eerste Britse bedrijf dat een reeks biologische grasgevoerde bottenbouillon lanceerde: allemaal met het Planet Paleo-keurmerk voor hoogwaardige ingrediënten en strenge inkoop normen.

2022
We zijn er trots op dat we de meeste certificeringen hebben van alle collageen merken in Europa, waaronder LIAF Grass Fed, Soil Association, MSC-certificering en Halal. We introduceerden nieuwe producten aan onze bestaande assortiment en lanceerden ons gloednieuwe Vegan Collagen-assortiment, waarmee we het meest uitgebreide collageen assortiment in Europa hebben. In onze voortdurende zoektocht naar meer duurzaamheid hebben we voor elk van onze producten nieuwe composteerbare verpakkingen geïntroduceerd.

Onze missie

Planet Paleo is geïnspireerd door het verleden en geperfectioneerd door therapeuten om je te helpen zo optimaal mogelijk te functioneren in de moderne wereld. Onze producten zijn gemakkelijk te gebruiken en gemaakt zonder compromissen.

Onze waarden

Verantwoordelijkheid
We zijn verantwoordelijk voor onze planeet en onze mensen, daarom gebruiken we alleen duurzame ingrediënten met volledige traceerbaarheid én zijn onze verpakkingen composteerbaar. We zijn er trots op één van de meest gecertificeerde collageen merken in Europa te zijn.

Innovatie
Al onze producten zijn ontwikkeld met klinisch bewezen ingrediënten en hoogwaardige voedingsstoffen, ondersteund door onderzoek.

Gemak
Iedereen zou moeten kunnen profiteren van voedzame voedingsmiddelen. Onze producten zijn eenvoudig in gebruik en passen dus uitstekend in een drukke levensstijl. 

Puur
Wij kiezen voor onbewerkte voeding en gebruiken alleen hoogwaardige ingrediënten zonder kunstmatige toevoegingen, chemicaliën of vulstoffen.