Pure Gelatine: Wat je moet weten..

Ons nieuwste product Pure Gelatine heeft lang op zich laten wachten, omdat we ons assortiment willen uitbreiden om je de beste kwaliteit en puurste oervoeding te bieden ter ondersteuning van je gezondheid en welzijn. Je denkt misschien dat gelatine iets is om aan recepten toe te voegen om ze wat meer pit te geven, en niet als traditioneel gezondheidsvoedsel, maar gelatine is een eeuwenoud voedingsmiddel en biedt veel voordelen voor het welzijn.

Generaties lang was gelatine een belangrijk onderdeel van het menselijke dieet. Onze oervoorouders jaagden en gebruikten dan alle delen van een dier en kookten de botten om er gelatinerijke bottenbouillon van te maken. De gelatine die ze consumeerden hielp om hun voeding in balans te brengent. Terwijl spiervlees over het algemeen veel ontstekingsbevorderende aminozuren bevat, is gelatine rijk aan ontstekingsremmende aminozuren die helpen om het dieet in balans te brengen. Glycine en Proline – twee van de belangrijkste aminozuren in gelatine – zijn ontstekingsremmend en zouden de ontbrekende schakel kunnen zijn in moderne diëten.

Deze aminozuren zijn nodig voor de ondersteuning van huid, haar en nagels, gewrichtsgezondheid, immuunfunctie, ontgifting, metabolische gezondheid en nog veel meer. Met onze moderne drukke levens en afhankelijkheid van voedselverwerking, consumeren de meesten van ons niet langer een bron van gelatine in ons dieet en zijn we de nuttige aminozuren kwijtgeraakt. Als je bottenbouillon maakt en het laat afkoelen en het wordt dik en gelatineachtig, dan betekent dit dat het een goed gelatinegehalte heeft. Het is echter niet altijd makkelijk of mogelijk om regelmatig bottenbouillon te maken, dus je kunt ons assortiment supplementen gebruiken voor een snel, makkelijk alternatief om al dat goede binnen te krijgen. Gelatine zit in de delen van dieren die we grotendeels niet meer eten, zoals kraakbeen, huid en botten.

Gelatine wordt gemaakt door het collageen in dierlijk bindweefsel, huid en botten langzaam te verhitten totdat het wordt afgebroken. Pure gelatine is 91% puur eiwit en het unieke aminozuurprofiel – hetzelfde als onze gehydrolyseerde collageenpoeders – geeft het de vele voordelen voor de gezondheid. Dus wat is het verschil tussen onze Gelatine en Collageen poeders? Zowel gelatine als gehydrolyseerd collageen leveren dezelfde waardevolle aminozuren en voedingsprofielen, met iets andere chemische eigenschappen door de manier waarop ze zijn verwerkt. De extra verwerking om gehydrolyseerd collageen te maken breekt de aminozuren in kleinere stukjes die sommige mensen makkelijker te verteren vinden. Dit hydrolyseproces is de reden waarom collageen oplost in zowel koude als warme vloeistoffen, terwijl gelatine ervoor zorgt dat vloeistoffen geleren, waardoor het een geweldig verdikkingsmiddel is.

Pure Gelatine is afkomstig van grasgevoerde, in de wei gehouden koeien in Zuid-Amerika, die zijn grootgebracht zonder het gebruik van hormonen, antibiotica of GMO’s. Dieren die worden grootgebracht op hun natuurlijke dieet in hun natuurlijke omgeving maken collageen van hogere kwaliteit aan, waardoor gelatine van hogere kwaliteit wordt en ze bevatten grotere hoeveelheden ontstekingsremmende aminozuren zoals glycine, die verantwoordelijk zijn voor veel van de voordelen voor de gezondheid. Ze zijn ook vrij van pesticiden, hormonen en antibiotica.

Het echte verschil tussen onze collageenpoeders en Puur Gelatinepoeder zit in de manier waarop je de producten kunt gebruiken. Pure Gelatine is smaak- en kleurloos en lost op in warm water, het helpt om soepen en stoofschotels in te dikken en wordt gebruikt als geleermiddel. Het is een leuk culinair ingrediënt dat je kunt gebruiken om creatief te zijn in de keuken, terwijl je profiteert van alle voordelen die gelatine biedt voor de gezondheid van je hele lichaam. Je kunt het gebruiken om dingen te maken als gezonde snoepjes, marshmallows, mousses en nog veel meer.